RR18 verkkosivut uutiskaruselli 1920x690px hearts compressor

Loppuunmyydyn Ruisrockin ohjelma valmis

Musiikkikattauksen lisäksi festivaalin ohjelmassa rikotaan uuden Kupla-teltan täydeltä ennakkoluuloja ja nautitaan muun muassa sirkoista ja kotimaisista marjoista.

Turussa 6.–8.7.2018 vietettävän Ruisrockin ohjelma on valmis. Festivaalille saapuu kanadalainen rap-artisti-tuottaja PartyNextDoor, joka on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Major Lazerin ja Big Seanin kanssa. Uusi kansainvälinen kiinnitys on myös yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä Kali Uchis. Muun muassa Tyler, the Creatorin kanssa yhteistyötä tehnyt muusikko julkaisi keväällä debyyttistudioalbuminsa Isolationin, jota ovat suitsuttaneet niin kriitikot kuin fanit.

Ohjelmaan on lisätty myös runsaasti kotimaisia artisteja. Festivaalilla nähdään Aleksanteri Hakaniemi, Ruusut, Lxandra, DJ Ibusal, Yona, Adi L Hasla, Karina, Molly, Teflon Brothers, Vilma Alina, LCMDF DJ-set, Anne Lainto & Ida Karimaa ja D.R.E.A.M X Yeboyah X F. Mukana ovat myös Turku Rock Academyn bändit Atomic Annie ja Sacred Dimension sekä yhteistyössä Turku Rock Academyn kanssa Uusimusta. Tavastian Lauantaidisko & Ystävät tanssittaa yleisöä vierainaan Tuuttimörkö, Mio, Sofa, F, Pesso ja Jaakko Aukusti.

Uusi Kupla-teltta ottaa kantaa

Täysin uutena ohjelmaosiona festivaalialueelle syntyy rajoja rikkova Kupla-niminen teltta, jossa mielipidevaikuttajat ja artistit kohtaavat päivänpolttavien kysymysten äärellä.

Ruskeat Tytöt -media ottaa Kuplan haltuunsa musiikin ja feminismin merkeissä. Luvassa on muun muassa kirjoittaja Maryan Abdulkarimin talk show, jonka vieraina nähdään esimerkiksi festivaalilla esiintyvät Cledos ja Silvana Imam. Kuplassa vierailee myös Yle Kioskin huippusuosittu All X Panel, jossa oiotaan erilaisten marginaaliryhmien kohtaamia ennakkoluuloja. Lisäksi tiedossa on ohjelmaa Radikaaleista ristipistoista Ydintalvipuutarha-klubiin ja Mummodiskoon.


”Kupla porisee yhteiskunnallisista ilmiöistä, kiinnostavista henkilöistä ja itse tekemisestä. Tarkoituksena on antaa festivaalikävijöille ajattelemisen ja tekemisen aihetta olematta kuitenkaan liian vakava”, kertoo Ruisrockin tuottaja Ilona Numminen.

Festariruoassa korostuvat tuoreus ja raikkaus

Festivaalin ravintoloissa nautitaan tuoreista raaka-aineista ja kesän mauista. Paikalle saapuu torimyyjä myymään mansikoita ja herneitä, ja saatavilla on myös ensimmäistä kertaa sirkkoja. Pizzatrendi näkyy festivaalilla, ja mukana ovat laatupizzoista tunnetut Dennis, Pizzarium ja Wood & Fire. Raaka-aineisiin ja autenttisuuteen panostavat niin ikään turkulainen trendiravintola Karu Izakaya ja Lähi-idän keittiötä edustava Levant. Subway® tarjoilee laadukasta ja raikasta pikaruokaa pisteeltään, jonka katolle rakennetusta aitiosta on suora näkymä legendaariselle Rantalavalle.

Festivaalin drinkkivalikoima on laajempi kuin koskaan. Juomapuolella nautitaan cocktaileja, viinejä, mojitoja, giniä ja erikoisoluita. Oluista esiin nousevat festivaalin vakiokävijän KOFFin lisäksi Brooklyn Brewery ja Kronenbourg 1664 Blanc. Beer & Beer -baari ja Bar Brooklyn tarjoilevat kattavan valikoiman craft- ja erikoisoluita humaloidusta happamaan. Kaikista myyntipisteistä saa myös alkoholitonta Crisp-olutta ja Coca-Cola-juomia.